Nieuws

Deel je ervaringen met het beheren van invasieve exoten

Japanse duizendknoop - HOerwin56 via Pixabay
Bron foto: HOerwin56 (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    Invasieve exoten
  • Interessant voor
    Terreinbeheerders
Bekijk de bronnen
Beheer jij invasieve uitheemse soorten in jouw gebied? Dan willen we jouw persoonlijke ervaringen en meningen graag horen!

Invasieve Exoten

Groen Kennisnet werkt samen met Kennisnetwerk Invasieve Exoten om de kennis over de preventie, beheersing en bestrijding van invasieve exoten te bundelen. Op dit moment is er voor 31 veelvoorkomende invasieve soorten een pagina met meer informatie ingericht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Reuzenberenklauw, Japanse Duizendknoop en de Waterhyacint. Ook in onze kennisbank is zeer veel vakinformatie te vinden over de verschillende invasieve exoten die in Nederland voorkomen.

Het Europese onderzoeksproject AlienScenarios heeft een vragenlijst gemaakt om informatie te verzamelen over de aanpak van invasieve uitheemse soorten en over de meningen en ervaringen van beheerders. De vragenlijst is specifiek bedoeld voor terreinbeheerders op regionaal of lokaal niveau.

Deel je ervaringen

De resultaten gaan naar de Europese Commissie en het IUCN (International Union for Conservation of Nature) met een reeks aanbevelingen voor een betere aanpak en ondersteuning van het invasieve exoten beheer. 

Laat de stem van de Nederlandse beheerder horen en vul de vragenlijst in. De vragen zijn in het Nederlands beschikbaar (klik rechtsboven op ‘language’). Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 15 minuten in beslag. De uitkomsten zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt.