Nieuws

Nieuwe versie Leidraad beheersing eikenprocessierups

Old oaks - Aleksander Bolbot via Shutterstock
Bron foto: Aleksander Bolbot, Shutterstock (Shutterstock license)
Samenvatting
  • Onderwerp
    Eikenprocessierups
  • Interessant voor
    Groenbeheerders, beleidsmedwerkers
Bekijk de bronnen
Dit is de vijfde versie van de Leidraad beheersing eikenprocessierups. De eerste leidraad verscheen zestien jaar geleden als brochure van Wageningen University & Research.

Over de Leidraad

De Leidraad geeft actuele informatie over alle aspecten van de eikenprocessierups en de beheersing ervan, met als doel de overlast op een zo effectief en natuurvriendelijke manier te verminderen. Doelgroepen zijn de terreineigenaren, -beheerders en uitvoerende groenbedrijven. Deze leidraad doet aanbevelingen voor een afgewogen beheer. Het doel is gezondheidsproblemen te verminderen door maatregelen te nemen op plekken waar rupsen voor de meeste overlast zorgen. De leidraad schrijft niets voor. Het is aan de beheerder om op basis van de adviezen in deze leidraad in samenspraak met andere betrokkenen tot een eigen afweging te komen.

Interactief

De Leidraad verschijnt als interactief document, wat het zoeken versnelt en raadplegen eenvoudiger maakt. In de rechtermarge van elke pagina staan navigatieknoppen. Dankzij deze icoontjes kom je snel bij het onderwerp van keuze.

Bijlagen

Nieuw aan deze editie van de Leidraad zijn de bijlagen. In totaal zijn er twaalf bijlagen met voorbeelden, sjablonen en overzichten. Met name de beslisboom kan helpen met het bepalen welke maatregelen aanbevolen worden. De bijlagen vind je door gebruik te maken van de links op deze pagina.