Nieuws

Zaanstad: Hele maand voordelig katten chippen in asiel

Bron foto: susannp4, Jong katje (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    Chippen van huisdieren
  • Interessant voor
    Gemeenten en dierverzorgers
Meer informatie
De gemeente Zaanstad heeft geld beschikbaar gesteld om het voor kattenbezitters financieel aantrekkelijk te maken hun dier(en) te laten chippen.

Hiermee doet de gemeente mee in de Juni Chipmaand om het chippen en de juiste registratie van huisdieren te stimuleren.

Chip je dier in de Juni Chipmaand

Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) voert al jaren in juni de campagne om het chippen en de juiste registratie van huisdieren te stimuleren. Het chippen van katten is in Nederland niet verplicht, maar toch is het belangrijk. Elk jaar komen veel katten in het asiel terecht en omdat een groot deel niet gechipt is of omdat de registratie niet goed is bijgehouden kan de eigenaar vaak niet gevonden worden. Ook voor katten die normaal gesproken binnen blijven, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn.

Lagere kosten

Juni is ook in Zaanstad uitgeroepen tot Chipmaand, met lagere kosten dan normaal. Buiten juni om kost een chip laten plaatsen 25 euro en komen daar ook nog consultkosten bij. Die laatste vervallen in juni. De eerste 100 katten kunnen in juni in het asiel in Zaandam gechipt worden voor slechts 7,50 euro per kat; voor de poezen die later komen moet vijftien euro worden afgerekend.